Comenius

4. osztályosoknak


NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ ÉVFOLYAM ALSÓ TAGOZAT UTÁN

Comenius Angol – Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

8000 Székesfehérvár Koppány utca 2/a
OM azonosító: 030066
Tel: 22/512-133, 22/512-130 Fax: 22/505-263
E-mail cím: kettannyelvu@comenius.hu
Internet cím: www.comenius.huIgazgató: Rockenbauer Lajos
Pályaválasztási felelős: Witzl Balázs

Tagozatkód

81

Osztály:

felkészítés a két tanítási nyelvű oktatásra,

kémia-biológia, magyar-történelem, média-informatika tanulmányi területekkel

Az oktatás sajátos jellemzője

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik szeretnének angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát szerezni legkésőbb az érettségit megelőző tanév végéig, valamint tanulmányaikat egyetemi szinten kívánják folytatni.

A kétnyelvű képzésnek megfelelően az angol nyelvi jártasság elmélyülésével párhuzamosan évről-évre nő az angol nyelven is oktatott szaktárgyak száma.

Végzős tanulóinktól elvárt a C1 felsőfokú angol, valamint második idegen nyelvből a B2 középfokú nyelvvizsga.

Felvehető tanulók száma

2 x 16 fő

Választható idegen nyelv

  1. évfolyamtól: német, francia, olasz, spanyol és orosz második idegen nyelvet kínálunk tanulóinknak. A középfokú nyelvvizsgamegszerzése kötelező a tanulmányok végéig, melyhez biztosítjuk a megfelelő óraszámot és felkészítést.

Emelt szintű érettségire való felkészítés

Intézményünk minden tantárgyból - már kis létszámú jelentkező esetén is - biztosítja az emelt szintű érettségire való felkészítést. A városban egyedülálló és országosan kiemelkedő számú tanuló érettségizik mozgókép- és médiaismeret, kémia és informatika tantárgyból angol nyelven.

Csoportbontásban tanult tantárgyak

angol, célnyelvi civilizáció, mozgókép – és médiaismeret, informatika, második idegen nyelv

Felvételi követelmény

A 5. évfolyamra történő beiskolázás esetében felvételi eljárást nem folytatunk, azonban előfeltétel egy családi beszélgetésen való részvétel.

Felvételi pontszámítás módja

Kollégiumi elhelyezés

Városi kollégiumban.

Tanórán kívüli lehetőségek

Diákjaink számára a különböző szaktárgyakhoz kapcsolódóan az iskola számos fakultációs lehetőséget, szakkört, tehetséggondozó és verseny-előkészítő, érettségi felkészítő programot szervez.

Intézményünk sajátossága a magyar mellett az angolszász kultúrkör hagyományainak őrzése, az ehhez kapcsolódó ünnepek megtartása (pl: Halloween, Thanksgiving Day, Pancake Day, St Patrick’s Day).

A Filmműhely, a Zeneműhely és a Színkör berkein belül szakképzett kollégák irányítása mellett lelkes önképzés is folyik. Diákjaink nem egyszer saját szellemi terméküket megvalósítva indulnak megyei, országos rendezvényeken, versenyeken, fesztiválokon.

Egyéb fontos információk

A szülőket naponta, az elektronikus naplón keresztül írásban tájékoztatjuk a tanulók eredményeiről és az iskolában keletkezett napi információkról. www.comenius.hu

Intézményünk nyitott iskola, hétköznapokon 8.00-16.00 óráig várjuk az érdeklődő szülőket és diákokat az iskolánk bemutatására.

 

Jelentkezési lap

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Fel